Trash TV – Η ριάλιτι τηλεόραση της δεκαετίας του 1990

Η κρυφή ζωή της ιδιωτικής τηλεόρασης. Τι τρας; Τι ριαλιτάς;

Στο μέλλον όλοι θα είναι διάσημοι για δεκαπέντε λεπτά είπε ο πάπας της ποπ αρτ Άντι Γουόρχολ.

Δεν είχε άδικο. Και μπορεί οι σημερινοί πρωταγωνιστές (και οι επόμενοι) των ριάλιτι εκπομπών να προβάλλονται σε σινιέ κανάλια, σε διαφημιστικές ζώνες με γερό μπάτζετ, δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως είναι πνευματικά δισέγγονα αστεριών της ντόπιας Trash TV.

Ο Γιώργος Σταυρόπουλος, ο Διονύσης ο Έφηβος, ο Εθνικός Σταρ, η Κυρία Λουκά υπήρξαν οι πρώτοι σταρ που τόλμησαν να μας δείξουν τη ζωή τους χωρίς δεύτερες σκέψεις αφιλοκερδώς.

Τη δεκαετία του 1990 η συχνότητα του New Channel στέγασε στοργικά και με προσήλωση την Trash TV. Ο κύριος Σταυρόπουλος όταν κέρδισε στα καλλιστεία του Ερωτοδικείου, που παρουσίαζε η Βίκυ Μιχαλονάκου, τον τίτλο “Καλύτερα Εθνικά Μπούτια” ένοιωσε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να δικαιώνονται.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 ο Εθνικός Σταρ -Ανδρέας Ευαγγελόπουλος- αυτοπαρουσιάστηκε ως αρσενική Αλίκη Βουγιουκλάκη, τραγουδιστής και μίντια περσόνα (ιστορική είναι η στιγμή που επιτέθηκε βιαίως στον κύριο Σταυρόπουλο όταν εκείνος θέλησε να του πάρει την θέση ως Εθνικός Σταρ), θεωρούσε τον εαυτό του αναπόσπαστο κομμάτι στο στόρι της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Το φλερτ του Ανδρέα Ευαγγελόπουλου με την έκθεση της προσωπικής του ζωής δεν έχει κοπάσει. Πια μπορεί να μην είναι επιφανής πανελίστας στην τηλεόραση, βρήκε απάγκιο στο Tik – Tok και έκανε περάσματα από τα τελειωμένα streams των δύο srtreamers που πια είναι τρόφιμοι φυλακών. 

Διονύσης ο Έφηβος (τον θυμάσαι;)

Ο Διονύσης εμφανιζόταν στην τηλεόραση με αρχαιοελληνική περιβολή και δοξάστηκε μέσω της ρίμας “ούδια – ούδια κοριτσούδια”. Συχνά στα τηλεοπτικά του περάσματα διαφήμιζε και το σουβλατζίδικο του κύριου Τσιμπίδα στα Πατήσια και κατά καιρούς μπλεκόταν, ον κάμερα, σε τηλεφλέρτ με μοντέλα Γ΄ διαλογής που του σέρβιρε η τηλεοπτική παραγωγή.

Οι στυλοβάτες της τρας τηλεόρασης – τη δεκαετία 1990 – ήταν άτυχοι.

Στην εποχή τους δεν υπήρχαν σόσιαλ μίντια. Και η, τότε, διαφημιστική πίτα δεν είχε τα “κότσια” που έχει σήμερα. Να τροφοδοτήσει οικονομικά το στιλ τηλεόρασης που υπηρετούσαν. 

Τα τρας αστέρια που πέρασαν τη δεκαετία του 1990 από την τι – βι  έκαναν τα πάντα, ανιδιοτελώς, για να κάνουν θέαμα τη ζωή τους. Το ίδιο κάνουν και σήμερα οι “συνάδελφοί” τους που συμμετέχουν σε σόου επιβίωσης, μόδας, ανακάλυψης του άλλου τους μισού.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά είναι ότι οι δεύτεροι χρηματίζονται αδρά για να κάνουν -πάνω κάτω- όσα έκαναν οι πρωταγωνιστές της τρας τηλεόρασης πίσω στη δεκαετία του 1990.

•H Πέπη Τσεσμελή αν τηλεοπτικά ήταν ζωντανή θα ρωτούσε «Τι τρας; Τι ριαλιτάς;» 

Ωμό τρας – Η εκπομπή Αστέρια και Λινάτσες δεν τελείωσε ποτέ και την είδαμε κάποτε στο Κανάλι 5 του Ταύρου.