Η αρχή έγινε με τον βασιλιά Έλβις. Όταν έφυγε από η ζωή, η Γκρέισλαντ, το σπίτι του, έγινε μουσείο. Ακολούθησαν οι επανακυκλοφορίες άλμπουμ του. Και συλλογές σκόρπιων τραγουδιών του, πακεταρισμένα με τίτλους σαν «Έλβις». Τα αξέχαστα τραγούδια του. Και μετά ήρθαν οι Beatles. Ύστερα από τη διάλυσή τους δεν έγιναν μόνο επανακυκλοφορίες τραγουδιών σινιαρισμένες από νέα τεχνολογικά μέσα. Ακόμα και ηχογραφήσεις που δεν θέλησαν να βάλουν στα άλμπουμ τους έγιναν ανθολογίες πακεταρισμένες σε ετικέτες τύπου «Οι άγνωστοι Beatles». Η λίστα είναι μεγάλη. Όποιος σταρ της ροκ φεύγει από τη ζωή δεν φεύγει από το εμπορικό ενδιαφέρον. Το αντίθετο. Μέσα από το δεύτερο κάνει δεύτερη καριέρα. Που συχνά ανεβαίνει στους καταλόγους επιτυχιών. Τα γερά αγγίγματα νοσταλγίας εξάπτουν τους υπάρχοντες αλλά και τους νέους φαν του ροκ ήχου. 

Ο Ντέιβιντ Μπόουι μπαίνει στη λίγκα της μεταθανάτιας καριέρας. Τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσουν όχι ένα, ούτε δύο ή τρία, αλλά οκτώ νέα άλμπουμ που θα φέρουν το όνομά του. Πρόκειται για μουσικές συλλογές οι οποίες περιέχουν σπάνιες ηχογραφήσεις γνωστών τραγουδιών του, κομμάτια που δεν κυκλοφόρησαν σε επίσημους δίσκους του. Με άλλα λόγια, οτιδήποτε σε ηχογράφηση φέρει τη σφραγίδα ερμηνείας του θα κυκλοφορήσει. Ακόμα και μια ηχογραφημένη πρόβα μπορεί να έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, μία από τις μελλοντικές κυκλοφορίες θα περιλαμβάνει ένα μακράς διάρκειας τζαμ που έκανε στο στούντιο για το τραγούδι «Let’s Dance».

O ίδιος ο Μπόουι είχε πει πως υπάρχει υλικό έτοιμο προς εμπορική χρήση στη μεταθανάτια εποχή του. Ανάμεσα στις επερχόμενες κυκλοφορίες είναι ένα μίνι άλμπουμ που περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό με τίτλο «No Plan», καθώς και ένα «κουτί» που θα περιέχει το ακυκλοφόρητο άλμπουμ «The Gouster», μαζί με επανακυκλοφορίες, μεταξύ άλλων, των άλμπουμ «Labyrinth», «The Man Who Fell to Earth» και της ζωντανά ηχογραφημένης συναυλίας «Cracked Actor» (Live in Los Angeles 1974). 

O καλλιτέχνης ήταν εξαιρετικά γόνιμος στις συνθέσεις τραγουδιών. Το ταλέντο του ξεχείλιζε και η χροιά φωνής του ήταν μοναδική. Η βιβλιοθήκη των επίσημων και ανεπίσημων ηχογραφήσεών του είναι μεγάλη. Τον επόμενο επίσης μήνα, συγκεκριμένα την Παγκόσμια Ημέρα των Δισκοπωλείων -21η Απριλίου-, θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ «Welcome to the Blackout» (Live London ’78) που περιέχει τη ζωντανά ηχογραφημένη εμφάνιση στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 1978 στον χώρο Ερλς Κορτ του Λονδίνου. Θα κυκλοφορήσει επίσης μια μακράς διάρκειας – μακρύτερης από εκείνης που κυκλοφόρησε επίσημα τη δεκαετία του 1980 – εκδοχή του τραγουδιού «Let’s Dance» αλλά και το «Bowie Now», άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει για διαφημιστικούς σκοπούς στις ΗΠΑ το 1977. 

Ο μύθος Μπόουι θα «χτυπήσει κόκκινο» τον Απρίλιο. Η τυμβωρυχία είναι άθλημα που οι φαν της ροκ μουσικής γνωρίζουν καλά. Κατά κάποιον τρόπο, οι ρόκερ δεν πεθαίνουν ποτέ.