του Νίκου Μουρατίδη //

Πουλάει ακόμα; Και βέβαια πουλάει και μην έχετε καμία αμφιβολία. Ο μύθος της  Όντρεϊ Χέπμπορν ζει και είναι απόλυτα κερδοφόρος γιατί η μεγάλη star του Hollywood ήταν η επιτομή της κομψότητας συνοδευόμενη από λάμψη και ταλέντο. Η πρόσφατη δημοπρασία, με τα προσωπικά της αντικείμενα, του οίκου Christie’s που συγκέντρωσε περισσότερα από 5,3 εκατομμύρια ευρώ

Συνολικά, δημοπρατήθηκαν 500 προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στη βρετανίδα ηθοποιό, γεννημένη στο Βέλγιο, από πατέρα τραπεζίτη και μητέρα μέλος της ολλανδικής αριστοκρατίας. Ανάμεσά τους, η βαλίτσα με την οποία φέρεται να αποβιβάστηκε η Χέπμπορν στο Λονδίνο το 1948 για να δοκιμάσει την τύχη της ως ηθοποιός και τα πρωτότυπα σενάρια στα οποία υπήρχαν τα ιδιόχειρα σχόλιά της, όπως αυτό του θρυλικού “Breakfast at Tiffanys” (1961) ή του “Charade” (“Ραντεβού στο Παρίσι”) (1963).

Η Όντρεϊ Χέπμπορν πέθανε χτυπημένη από τον καρκίνο το 1993 σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Η πώληση των αντικειμένων αποφασίστηκε να συνεχιστεί και μέσω διαδικτύου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Οι δύο γιοι της Sean Ferrer (αριστερά) και Luca Dotti (δεξιά) μετά από 2 χρόνια δικαστικών μαχών, αποφάσισαν τελικά πώς να μοιράσουν τα κέρδη από τα προσωπικά αντικείμενα της μητέρας τους. Και η λύση ήταν η πιο απλή, 50/50

Η γκαρνταρόμπα της ηθοποιού, που διακρινόταν για την κομψότητά της, ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Εδώ το ροζ φόρεμα που φορούσε στο Breakfast at Tiffany’s.

Σχέδια της κορυφαίας ενδυματολόγου Edith Head (είχε κερδίσει 11 Oscar) ειδικά για τις εμφανίσεις της Audrey Hepburn.

Οι βαλίτσες της από τον οίκο Luis Vuiton, μερικές και με τα αρχικά της πάνω

Η δημοπρασία στον οίκο Christies περιελάβανε τα πάντα, μέχρι και το σενάριο του Breakfastat Tiffanys με τις προσωπικές σημειώσεις της Audrey Hepburn. Περίμεναν να πουληθεί γύρω στις $100,000 και τελικά πουλήθηκε 632.750 στερλίνες (721.800 ευρώ)

Τα παιδιά της αποφάσισαν να πουλήσουν προσωπικά της αντικείμενα, και για να βγάλουν κάποια χρήματα αλλά και για να αποκτήσουν οι fans ένα «κομμάτι» της αγαπημένης τους ηθοποιού. (Αριστερά η πουδριέρα της)

πηγή https://www.nikosonline.gr/