Συντάκτης:  The Bitch //
Μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια οι Έλληνες θα είστε επτά εκατομμύρια, κατά τρία λιγότεροι από σήμερα. Είμαστε ήδη ένας πεθαμένος λαός και δεν το ξέρουμε, αφού εδώ και αρκετά χρόνια πλέον, δεν έχουμε νέα φρέσκα και δυναμικά μυαλά. Τα περισσότερα πήραν το δρόμο της ξενιτιάς και όσα έμειναν ετεροαπασχολούνται υποαμειβόμενα αντί να τους ανοίγονται όλοι οι δρόμοι ώστε να δημιουργήσουν ανενόχλητα. Αλλά η γεροντοκρατία δεν είναι καινούργια. Εξαιρέσεις υπάρχουν απλώς για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας.
Συνεχίζοντας τη σκέψη, ας πω ότι και οι νέοι που έχουν μείνει αργούν να κάνουν οικογένεια. Με τι λεφτά άλλωστε; Και πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους- αν κάνουν παιδιά; Μη δούμε να χειροτερεύουν οι αριθμοί, επομένως, και τα προσδοκώμενα μειωθούν επί τα χείρω, και φτάσουμε να είμαστε μισοί το 2070. (Οχι τίποτα άλλο, και πώς θα πάρουμε την… Πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων μετά;) Κι ύστερα λιγοστεύουμε και λιγοστεύουμε, μέχρι που να πέσουμε στην ανυπαρξία και στη λήθη της Ιστορίας.
Μας αξίζει..!
Οι ξένοι δεν μας αρέσουν, μετανάστες και πρόσφυγες χαλάνε τον Μπολιτισμό μας. Και ενώ θα μπορούσε να είναι μια σπουδαία ευκαιρία να μεγαλώσουμε ως έθνος μετά από δύο -τρεις γενιές, τότε δηλαδή που θα συρρικνωνόμαστε, ενσωματώνοντας όσους απελπισμένους μάς έρχονται τα τελευταία χρόνια ελπίζοντας να πάνε στην Ευρώπη οι δόλιοι, εμείς τη σπαταλάμε γιατί είμαστε φοβικοί και ρατσιστές. Και γιατί δεν ξέρουμε πως ράτσες “καταδικασμένες σε εκατό χρόνια μοναξιά δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία πάνω στη γη” σύμφωνα με τον Μάρκες.
Αλλά πιο πολύ μας αξίζει επειδή έχουμε κάνει και τις νέες γενιές σαν τα μούτρα μας. Σαράντα τοις εκατό, λέει, των μαθητών μας, μετέχουν σε μπούλινγκ στα σχολεία. Κοντά ένας στους δύο δηλαδή. Αν δεν είναι το δικό σου παιδί, μπορεί να είναι ο κολλητός του, ή ο ξάδερφός του. Άσε που συνήθως και το δικό σου μετέχει, διότι έτσι το έμαθες. Δεν σέβεσαι τίποτα και το διδάσκεις να είναι άχθος αρούρης, βάρος της γης που έλεγαν και οι πρόγονοι, αυτοί που έχεις παπαγαλίσει αλλά δεν υπολήπτεσαι στην πραγματικότητα, επειδή δεν τους έχεις μελετήσει.
Σαράντα τοις εκατό, από τα πλέον υψηλά ποσοστά στην Ευρώπη, μετά τα ναζίδια της Εσθονίας, της Λευκορωσίας και της Λιθουανίας, που φτάνουν το 42%. Ελληνάρα μου, άπαιχτος.