Oι παραγωγοί του Babylon Berlin δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους. Η πανάκριβη τηλεοπτική σειρά τους έχει αρχίσει να μαζεύει τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν στα γυρίσματα. Μπορούν να κάνουν λίγο υπομονή. Γνωρίζουν πως έχουν μια υποψήφια τηλεοπτική μανία στα χέρια τους. Το παρακμιακό Βερολίνο μιας εποχής που παίζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ακόμα, ρόλο στις ζωές όλου του κόσμου είναι το τηλεοπτικό χρυσάφι της χρονιάς.

-Αυτή η νέα σειρά με σοβαρές δόσεις εγκλήματος, αίματος, σεξ, απόγνωσης που αναψηλαφεί το Βερολίνο του 1920 έχει βάσιμες ελπίδες να γίνει το επόμενο “Game of Thrones”. Το πρώτο επεισόδιο του Babylon Berlin προβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Μόνο στη Γερμανία το παρακολούθησαν 800.000 τηλεθεατές.

-Το κανάλι που προβάλλει τη, γερμανόφωνη, δραματική σειρά είναι το Sky Germany. Είναι η πιο ακριβή μη αγγλόφωνη τηλεοπτική παραγωγή που γυρίστικε ποτέ. Το κόστος της έφτασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Το πραγματικό όμως στοίχημα με την επικράτηση του Babylon Berlin έρχεται από το ντιλ που έκαναν οι παραγωγοί του με το Netflix. Το τελευταίο έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα της σειράς σε Η.Π.Α., Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Η φίρμα Beta Film,  δημιουργός της σειράς, δηλώνει πως ήδη έχει πουλήσει το Babylon Berlin σε 60 χώρες, ανάμεσα τους η Ισπανία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία.

Το κανάλι Sky προβάλει τη σειρά σε Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία.

-Το ιστορικό τηλεοπτικό δράμα που καίει καρδιές – και μάλλον θα κάψει ακόμα περισσότερες – είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φόλκερ Κούτσερ “Babylon Berlin”. Το στόρυ μας μεταφέρει στο Βερολίνο του 1929, στο πικ της δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Παρακολουθούμε τη ζωή ενός δραστήριου νεαρού αστυνομικού επιθεωρητή που αποσπάστηκε από την οργανική του θέση στο Βερολίνο ακολουθώντας και προσπαθώντας να λύσει υπόθεση σωματεμπορίας που εμπλέκεται η μαφία της γερμανικής πρωτεύουσας. Τα πρώτα επεισόδια παρουσιάζουν την έντονη παρακμή που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα του Βερολίνου και δεν αφήνει άθικτα ούτε τα λαμπερά πάρτυ που οργανώνει η ελίτ της πόλης.

-Το σίριαλ λειτουργεί σε δύο διαστάσεις. Η πρώτη είναι μια σκηνοθετικά δεμένη άρτια αστυνομική δράση. Η δεύτερη έχει εκείνο το ψυχολογικό φόντο που μαγνητίζει τους θεατές. Στην υπηρεσία αυτής της λογικής η γλώσσα που επιλέχτηκε για τη σειρά είναι τα γερμανικά. Ο σκηνοθέτης Τομ Τάικερ απέρριψε την αρχική ιδέα οι διάλογοι να είναι στα αγγλικά απλά για να κάνουν περισσότερο “λειτουργικό”, προσιτό στα μεγάλα ακροατήρια, το Babylon Berlin.

Το τάιμινγκ προβολής της σειράς είναι ιδανικό. Σε μια εποχή που η ιστορία μοιάζει να κάνει ομόκεντρους κύκλους γύρω από τον ίδιο της τον εαυτό το Babylon Berlin μάς επιστρέφει σε μια εποχή που μοιάζει να έχει στοιχειώσει στην Ευρωπαϊκή ιστορία.