Ο πιο βαρύς σταυρός που κουβαλά κάθε μεταλάς δεν είναι μόνο πως ακούει κάτι που οι άλλοι δεν ακούν. Το βαρύτερο όλων, που μπορεί και να τους κάνει να αλλαξοπιστήσουν μουσικά, είναι το μικρο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού που υπάρχει ανάμεσά τους. Ρώτα έναν ταγμένο φαν του χέβι–μέταλ: “Γνώρισες ποτέ κοπέλα σε συναυλία χέβι–μέταλ;” Το πιθανότερο είναι να σου απαντήσει όχι. Αν σου έτυχε ποτέ να πας σε συναυλία του είδους γνωρίζεις πως οι γυναίκες είναι ελάχιστες. Πως όσες τελικά πάνε είναι πιασμένες. Θα ανακαλύψεις ακόμα πως το Μέταλ έχει μια ματσό άποψη που προβάλλεται από άνδρες σε άνδρες. Πού πάει αυτός ο κόσμος…;

Οι χεβιμεταλάδες θεωρούν πως ακούν τη μουσική που ακούν γιατί είναι κάτι παραπάνω από μουσική. Είναι τρόπος συμπεριφοράς. Είναι η επιλογή του μοναχικού τρόπου ζωής. Δεν τους το είπε κανείς, οι ίδιοι θεωρούν πως είναι απορριπτέα μειονότητα όχι από επιλογή της αλλά επιλογή των άλλων. Και το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Αφορά κοινότητα ανθρώπων σε Ευρώπη και Αμερική.

Η ιδέα που είχαν γάτες και γάτοι του είδους είναι απλή. Το ίντερνετ έχει πλημμυρίσει εφαρμογές και σάιτ γνωριμιών. Ως σήμερα οι περιγραφές που δίνει ο καθένας πριν κάνει log in είναι συγκεκριμένες. “Άνδρας ψάχνει γυναίκα”, “Ηλικία”, “Τύπος σώματος”, “Χρώμα επιδερμίδας” κλπ κλπ. Ακόμα και έτσι, οι μεταλάδες ξέμεναν. Όμως η Eva María Sánchez-Pastor είχε μια πολύ καλή ιδέα. Να φτιαξει σάιτ γνωριμιών μόνο για φαν του χέβι – μέταλ. Η ιδρυτής του σάιτ λέει κάτι που μπορεί να ακούγεται γνωστό και στους Έλληνες μέταλ φαν “Μετά το μπαμ του Χέβι – Μέταλ της δεκαετίας του 1980 όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολήθηκαν με τη μουσική. Τα στέκια που πηγαίναμε ήταν συγκεκριμένα. Τα πρόσωπα που βλέπαμε ήταν τα ίδια και τα ίδια. Είχε καταντήσει βαρετό. Έπρεπε να βγούμε έξω από αυτό τον κύκλο μοναξιάς.” Το ισπανόφωνο σάιτ της http://www.metallovers.es δέχεται καθημερινά επισκέπτες ενός συγκεκριμένου είδους μουσικής, γνωρίζονται και ψάχνουν το κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία. Ένα ακόμα σάιτ, αγγλόφωνο, που κάνει την ίδια δουλειά είναι το http://www.metaldating.com/. Εκεί σε πρώτο πρόσωπο υπάρχει ένα μικρό μήνυμα που έγραψε, γυναίκα, φαν του. Εντός του γνώρισε και παντρεύτηκε τον μεταλά των ονείρων της. Το γράμμα που έγραψε είναι ενδεικτικό: “Δοκίμασα πολλά άλλα σάιτ ανεύρεσης συντρόφων. Όλες οι απόπειρες ήταν αποτυχημένες. Κουράστηκα να μην βρίσκω χεβιμεταλάδες. Βρέθηκα σε αυτό το σάιτ συμπτωματικά. Μέσα σε μια εβδομάδα γνωρίστηκα με έναν φαν του χέβι – μέταλ από τις Η.Π.Α. Μέτα από ελαφρύ τσάτινγκ ανακαλύψαμε πως μέναμε στην ίδια πόλη. Δύο χρόνια μετά παντρευτήκαμε”.

Το χέβι μέταλ έχει τους κανόνες του. Τη μοναξιά όμως κανένας από αυτούς δεν μπόρεσε να νικήσει.