του Μάρκου Ψυχάρη //

Αλ Τσαντίρι νιουζ από το Open. Τα νούμερα μπορεί να έγιναν. Η τηλεοπτική κάθοδος του, ολίγον τι μεταμελημένου για το επικοινωνιακό χερούλι που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ, Λάκη Λαζόπουλου έγινε. Δεν είναι και λίγο. Ο άνθρωπος κάποτε ήταν γκρουπιέρης της επικαιρότητας. Θυμάσαι την ομολογία του Στρος Καν και το ντιλ με τον Γιώργο Παπανδρέου για είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ όταν ο τότε υποψήφιος πρωθυπουργός δήλωνε λεφτά υπάρχουν; Πάει καιρός από τότε αλλά θυμόμαστε. Ο Λάκης προσφερόταν σε συσκευασία δημοσιογράφου, σατιρογράφου, κονφερασιέ, τραγουδιστή, ηθοποιού, σχολιαστή, πολιτικού σχολιαστή, σχολιαστή ξεκατινιάσματος. Από τον Τσίπρα στην κυρία Λουκά ένα βίντεο δύο λεπτών δρόμος. Ο Λάκης είχε το χάρισμα… είχε και ασυλία.

•Μόνο που αυτή τη φορά, σήμερα, δεν βάζει εκείνος τους όρους κίνησης της επικαιρότητας. Και ναι, μπορεί το τελευταίο χρονικά Αλ Τσαντίρι να ήταν λες και δεν πέρασε μια μέρα από την προτελευταία, μέσα από τη συχνότητα του Alpha. Και μπορεί γι’ ακόμα μια φορά να πήρε την τηλεοπτική ευθύνη των λόγων του, όμως για πόσο ακόμα το κόνσεπτ βίντεο λαϊκής – σκετσάκι – σχόλια για γριές και πορδές αντέχεις;

Ο Λάκης δεν είναι o μόνος που μετάνιωσε, έστω και αν το έκανε σε χαμηλούς τόνους, για τη φούρια του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει εξουσία και κυρίως να τη διαχειριστεί ως παλιάς κοπής ΠΑΣΟΚ. Η παρέα είναι μεγάλη. Και μπορεί να κρύβεται στο καθιστικό της όταν γαμωσταυρίζει την πάρτη της μόνο που εκείνος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. Κάποτε πήρε τις τύχες της επικοινωνίας στα χέρια του. Ένα ψιθυριστό μετάνιωσα δεν έχει την ίδια ένταση με τις Τρίτες που τα έχωνε εν λευκώ στο τελειωμένο πολιτικό σύστημα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Αυτή τη φορά ο Λαζόπουλος πρέπει να αντέξει το ίδιο του το παρελθόν. Θα τα καταφέρει; Οι δείκτες τηλεθέασης μπορεί να του κάνουν τη χάρη. Σε ένα τηλεοπτικό τοπίο ρημαγμένο στη φτηνάτζα εκείνος, ο Κανάκης παίζουν μόνοι τους. Μόνο που αυτή τη φορά το πράγμα δεν είναι και τόσο εύκολο. Η αποκαθήλωση του τηλεπροτύπου όχι από τα νούμερα αλλά από τις συνειδήσεις του κόσμου φαντάζει πιθανότερη από ποτέ.

•Μια και ο λόγος είναι για πάρτη του. Το ότι κατεβαίνει ξανά στην τηλεπιάτσα ο Λάκης, αυτόματα σημαίνει πως ο Αλέξης Κουγιας θα ξαναπαίξει στις οθόνες μας. Το χρειαζόμαστε πραγματικά αυτό;