του Γιάννη Παναγόπουλου //

Οι Modified Dog έχουν νέο άλμπουμ – Memories 21” – και έχουν το experimental στο αίμα τους. Είναι μια ομάδα μουσικών που  οπτικοποιεί  ήχους. Ο τρομπετίστας τους Δημήτρης Δαλέζης μάς ξεναγεί στη θάλασσα των ήχων τους. Ο τελευταίος κρασάρει με ένα σωρό μουσικά είδη. Και ίσως εκεί βρίσκεται η γοητεία τους

-Τι είναι πρότζεκτ Modified Dog;

-Είμαστε μια οπτικοακουστική κολεκτίβα, ένας «χώρος» δημιουργικής συνύπαρξης, εξερεύνησης και αποτύπωσης.

– Πώς προέκυψε το όλο πράγμα;

-Ο σχηματισμός της ομάδας συνέβη το 2009 με αφορμή μια παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο «On the run» στην οποία συμμετείχαμε ζωντανά (μουσική) και απο όπου προέκυψε η ομότιτλη πρώτη συλλογή. Με αφορμή αυτό το υλικό, συνδυασμού φορμών και κοινού κώδικα επικοινωνίας, αποφασίσαμε ο Χρύσανθος Χριστοδούλου, ο Δημήτρης Τάτσης και εγώ, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε παρέα και να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους (μουσικούς, εικαστικούς, σκηνοθέτες κ.α.) που ασπάζονται τις ιδέες και τα οράματα μας.

-Πώς γνωριστήκατε οι μουσικοί που συμμετέχετε;

-Γνωριστήκαμε σε σχήματα που συνεργαστήκαμε στο παρελθόν. Η γνωριμία των ανθρώπων που συμμετέχουν στα εκάστοτε πρότζεκτ μπορεί να συμβεί με πολλούς τρόπους.

-Πού θα ήθελαν να φτάσουν οι Modified Dog;

-Προσωπικά, θα με ενδιέφερε οι Modified Dog να φτάσουν όπου υπάρχουν άνθρωποι που θα αναγνωρίσουν στη δουλειά μας ένα δικό τους κομμάτι, μια δική τους πραγματικότητα, αληθινή ή φανταστική.

-Μιλάμε για ένα μουσικό πρότζεκτ που θα παρουσιαστεί live;;

-Μιλάμε για ένα dream sequence – άλμπουμ/πρότζεκτ με τίτλο memories21. (σ.σ. Η τεχνική dream sequence είναι ένας τρόπος αφήγησης που χρησιμοποιείται κυρίως στον κινηματογράφο για να ξεχωρίσει ένα μέρος της ταινίας, σαν ένα σύντομο «διάλειμμα» (interlude), από την κυρίως ιστορία. Το «διάλειμμα» αυτό, μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα όνειρο, ένα flashback ή flashforward, μια φαντασίωση, ένα όραμα.)

Η κυκλοφορία του άλμπουμ Memories 21” των Modified Dog γίνεται απο τη thirsty leaves music και η live παρουσίασή του πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Χρύσανθου Χριστοδούλου (electronics, πλήκτρα) – Δημήτρη Δαλέζη (τρομπέτα, κρουστά, fx) – Δημήτρη Τάτση (ηλεκτρική κιθάρα, fx) αλλά και των Κάλλια Τριανταφύλλου (video, mapping) και Στρατή Βογιατζή (video).

για περισσότερα δείτε εδώ: http://modifieddog.com/