Η παράσταση υπάρχει για να την κλέβει κάποιος. Εκείνη της 61ης τελετής παράδοσης – παραλαβής των βραβείων Grammy – σαν να λέμε τα Όσκαρ της μουσικής – που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο Staples Center του Λος Άντζελες, δεν την έκλεψε η υπερταλαντούχα σταρ και παρουσιάστρια της τελετής, Αλίσια Κις, που έπαιξε ταυτόχρονα σε δύο πιάνα. Ούτε η Μισέλ Ομπάμα που εμφανίστηκε από σκηνής – με λόγο – στη διάρκεια της τελετής. Το πέρασμα του Καναδού ράπερ Drake θα μείνει αξέχαστο.

Πριν ολοκληρώσει τον λόγο των “ευχαριστιών” για τη νίκη του στην κατηγορία “Καλύτερο Ραπ Τραγούδι” το τηλεοπτικό δίκτυο CBS έκανε διακοπή για διαφημίσεις. Τι έκανε, όμως, ο πολυπλατινένιος ράπερ Drake; Παραλαμβάνοντας το Grammy του παρότρυνε τους μουσικούς να δουλεύουν για την τέχνη τους και όχι για την αναγνώρισή τους. Ο Drake δήλωσε: “Όλοι οι συνομήλικοί μου κάνουν μουσική από την καρδιά τους. Κάνουν καθαρά πράγματα. Λένε την αλήθεια. Κάνουμε ένα σπορ που είναι βασισμένο στη γνώμη και όχι στην πραγματικότητα. Δεν είναι σαν το NBA όπου στο τέλος της σεζόν κάποιος κερδίζει κάτι γιατί έπαιξε καλύτερα, πήρε τις σωστές αποφάσεις παιχνίδι – παιχνίδι. Ο πραγματικά κερδισμένος είναι ο καλλιτέχνης που ο κόσμος τραγουδά τα τραγούδια του λέξη – λέξη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τακτικές δουλειές που βγαίνουν στη βροχή, στο χιόνι και ξοδεύουν χρήματα που κέρδισαν δύσκολα για να έρθουν στα σόου σας. Όλοι εσείς δεν χρειάζεστε το βραβείο αυτό. Είστε ήδη νικητές”. Σ’ εκείνο το σημείο του λόγου του Drake το δίκτυο που κάλυπτε τον θεσμό διέκοψε τη ζωντανή του σύνδεση ρίχνοντας σποτ με καλλιτέχνες που θα εμφανίζονταν ζωντανά στη διάρκεια της τελετής.

Kατά τα άλλα…
Οικοδέσποινα – για πρώτη φορά γυναίκα – των 61ων βραβείων Γκράμμυ ήταν η Αλίσια Κις. Στη διάρκεια της τελετής έγιναν ομιλίες από εκείνη, τη Lady Gaga, την Τζένιφερ Λόπεζ, τη Μισέλ Ομπάμα, την Τζάντα Πίνκετ Σμιθ.