του Γιάννη Παναγόπουλου //

Αν είχαν “πέσει” επιδοτήσεις από ΕΣΠΑ, μεΣΠΑ, τεΣΠΑ ή ό,τι άλλο συνθηματικό μπορεί να πάρει πρόγραμμα οικονομικής στήριξης πολιτισμού χώρας, μπορεί όσα συμβαίνουν στο Underflow να είχαν τύχει σούπερ – ντούπερ κρατικής, ημικρατικής μιντιακής προώθησης της Αθήνας ως χιπ προορισμού για τους μουσικόφιλους.

Το παραπάνω σενάριο δεν παίζει. Εδώ, στο Underflow, υπάρχει μόνο μία τσέπη που στηρίζει το όλο πράγμα, υπάρχουν μόνο φίλοι της μουσικής, της τέχνης που μπαινοβγαίνουν στο δισκάδικο (το λες μόνο δισκάδικο;) και βρίσκεται στο νούμερο 39 της οδού Καλλιρρόης. Το μαγαζί βουίζει από κόσμο που δεν μιλά μόνο ελληνικά. Λες και έχει πέσει σύρμα στην κοινωνία των βινυλιάδων, των diggers της μουσικής κάθε φορά που μπαίνεις μέσα του συναντάς κόσμο από γνωστές και άγνωστες χώρες του πλανήτη που το ψάξιμο της “ιδιαίτερης” μουσικής τυπωμένης σε βινύλιο είναι παράγραφος της ζωής του. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό;

Το Underflow για ένα από τα μεγαλύτερα, πιο ενημερωμένα και καλύτερα -εεε ψιτ εδώ δεν μιλάμε για χιπστερολεζάντα τύπου τα καλύτερα γεμιστά στην Πλατεία Καλογήρων- μουσικά σάιτ του πλανήτη, το Vinyl Factory,  είναι ένα από τα 100 καλύτερα δισκάδικα του κόσμου. Φιγουράρει στη θέση 73.

-Είναι σαν να λες ότι έκανε η Vogue ρεπορτάζ με τις καλύτερες μπουτίκ του κόσμου και ανακάλυψε πως μία βρίσκεται στην Αθήνα.

Vinyl Factory. Μια από τις μεγαλύτερες, ανεξάρτητες, μουσικές φίρμες παγκοσμίως. Οι δραστηριότητές της, πέρα από το ηλεκτρονικό της περιοδικό, περιλαμβάνει δισκογραφική εταιρεία, τύπωμα άλμπουμ βινυλίου, χώρο συναυλιών και δισκάδικα.

Για περισσότερα δείτε εδώ

http://thevinylfactory.com/features/worlds-best-record-shops-073-underflow-athens/