Το ζευγάρι έγινε διάσημο ως Brian Auger And The Trinity το 1968, με την κλασική διασκευή του Bob Dylan και των The Band ‘s This Wheel’s On Fire, που έφτασε στο Νο. 5 στο βρετανικό τσαρτ σινγκλ και αργότερα με το Season of The Witch του Donovan.

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Open, είχε κυκλοφορήσει το 1967 και μάλιστα, με αφορμή αυτό, οι Brian Auger άνοιξαν το live των Led Zeppelin στην Καλιφόρνια το 1969. Η Tippetts ήταν τότε γνωστή ως Julie Driscoll (αργότερα θα παντρευόταν τον μουσικό της τζαζ και τον συνεργάτη των King Crimson, Keith Tippett). Tο 1969 κυκλοφορούν το Streetnoise, δίσκο σταθμό για τους Julie Driscoll, Brian Auger & The Trinity.

Παρέα όλοι τους κάνουν μια φανταστική εμφάνιση στην τηλεοπτική ειδική εκπομπή 33⅓ Revolutions per Monkee το 1969, τραγουδώντας μοναδικά η Driscoll το “I’m a Believer” κάνοντάς το πραγματικά δικό της.

Τη δεκαετία του 1970, η Driscoll έχει επικεντρωθεί στην πειραματική φωνητική μουσική. Παντρεύεται τον μουσικό Keith Tippett, συνεργάζεται μαζί του, βγάζει το Driscoll και χρησιμοποιεί το όνομα Tippetts, υιοθετώντας το επώνυμο του συζύγου της. Το 1971 συμμετέχει στο Septober Energy, το οποίο ηχογραφήθηκε με τους Centipede (jazz/progressive rock/Canterbury sound big band με περισσότερα από 50 άτομα μπάντα) και δύο χρόνια αργότερα, το 1974, ξανακάνει μια μοναδική εμφάνιση στη συναυλία του Robert Wyatt Theatre Royal Drury Lane.

Η Julie (τώρα ως Tippetts) με τον Auger ξαναβρίσκονται στις ΗΠΑ το ’78 για να ηχογραφήσουν το άλμπουμ Encore. Σίγουρα η Julie και ο Auger έχουν φύγει από τη mod soul της δεκαετίας του ’60! Κι εδώ όμως εξακολουθεί η βάση τους να είναι η soul με ήχο πολύ πιο 70s βέβαια και πολύ πιο “ενήλικο” επίσης.

Σ’ αυτό το άλμπουμ το δίδυμο δημιουργεί τις δικές του μοναδικές και εντυπωσιακές ερμηνείες (όπως πάντα άλλωστε) σε κομμάτια που θα ήθελαν να είχαν πει, αλλά και κομμάτια που τους έχουν επηρεάσει. Στην ουσία πρόκειται για ένα άλμπουμ, με διασκευές κλασικών κομματιών των Jack Bruce, Steve Winwood, Al Jarreau. Στις 26 Μαΐου επανακυκλοφόρησε το album απ’ τη βρετανική Cherry Red.