Ο Κλωντ Ντεμπυσσύ (1862–1918) ήταν ένας Γάλλος συνθέτης του 20ου αιώνα και μια από τις  εξέχουσες προσωπικότητες της ιμπρεσιονιστικής μουσικής.  Ο Ντεμπυσσύ γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1862 στο Saint-Germain-en-Laye της Γαλλίας.

Το 1880, ο Τσαϊκόφσκι σχολίασε ένα από τα πρώτα κομμάτια του Ντεμπυσσύ λέγοντας: “Είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι, αλλά είναι πολύ σύντομο. Δεν εκφράζει πλήρως ούτε μία ιδέα, η φόρμα είναι τρομερά συρρικνωμένη και στερείται ενότητας”.

•Μόνο το 1894, σε ηλικία 32 ετών, ο Ντεμπυσσύ ολοκλήρωσε το πρώτο κομμάτι που πραγματικά ανέδειξε την ανεξαρτησία της σκέψης του: Το πρελούδιο  l’Apres-midi d’un Faune (Το απόγευμα ενός φαύνου), ένα πολύ καινοτόμο κομμάτι εμπνευσμένο από ένα ποίημα του Στεφάν Μαλαρμέ

Μετά τις πρώτες επιτυχίες του, ο Ντεμπυσσύ άρχισε να εργάζεται πάνω στην όπερα Πελλέας και Μελισάνθη (ολοκληρώθηκε το 1902) και στα  τρία ορχηστρικά Νυχτερινά του (ολοκληρώθηκαν το 1899).

•Ο Ντεμπυσσύ μπήκε σε μια νέα δημιουργική φάση το 1903 με το έργο του La Mer (Η θάλασσα), ολοκληρώθηκε ενώ έμενε στο Ίστμπουρν, όπου παρατήρησε ότι «η θάλασσα συμπεριφέρεται με βρετανική ευγένεια»

Η επιτυχία της πρεμιέρας της όπερας Πελλέας και Μελισάνθη το 1902 έκανε τον Ντεμπυσσύ μια διασημότητα. Στη συνέχεια ξεκίνησε μια παθιασμένη σχέση με την Έμα Μπαρντάκ ερωμένη κάποτε του επίσης Γάλλου συνθέτη Γκαμπριέλ Φωρέ. Η σχέση αυτή προκάλεσε την ρήξη με τη σύζυγό του και την οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε σκάνδαλο, ενώ ακόμα και οι στενοί του φίλοι τον κατέκριναν για την συμπεριφορά του. Παρόλ’ αυτά, πήρε διαζύγιο και το 1908 παντρεύτηκε την Έμα Μπαρντάκ, με την οποία είχε ήδη αποκτήσει μία κόρη (το 1905), την Κλωντ-Έμα Ντεμπυσσύ. Στην κόρη του είναι αφιερωμένη και η γνωστή σουίτα για πιάνο Children’s Corner.

Το 1914, στο απόγειο της καριέρας του, ο Ντεμπυσσύ ανακάλυψε ότι είχε καρκίνο. Μια εγχείρηση τον άφησε τόσο εξασθενημένο που δεν συνέθεσε τίποτα για πάνω από ένα χρόνο.

Πριν από το θάνατό του στις 25 Μαρτίου 1918 στο Παρίσι, ολοκλήρωσε το έργο, Violin Sonata (Σονάτα για βιολί).

•Το μεγάλο ταλέντο του Ντεμπυσσύ στο πιάνο τον οδήγησε στο να κερδίσει μια θέση στο Ωδείο του  Παρισιού το 1872, στην ηλικία των, μόλις, 10 ετών.