Του Γιώργου Κουλούρη //

Φίλε μου, θα κριθείς από τη μουσική σου. Δώσ’ τη μου. Θέλω να την ακούσω τώρα!

Όλη η «κρυφή» ιστορία των South Of No North (αυτοί που γνωρίζουν θα καταλάβουν καλά!).

Η ιστορία ενός γκρουπ γράφεται συνήθως απ’ τα τραγούδια του.

Απομακρύνθηκε σιγά–σιγά από κοντά μου…

Απομακρύνθηκε σιγά–σιγά από κοντά μου…

Έπρεπε να το είχα καταλάβει… οι άνθρωποι της «Gripen» με είχαν προειδοποιήσει. Δεν θα ήταν τόσο απλό όσο νόμιζα…

Όταν ο αρχισυντάκτης που παρακολουθεί τα κείμενα της ενότητας δέχθηκε να αποκαλύψω ολόκληρη την ιστορία δεν ήταν τελικά αυτό που φανταζόμουν.

Συναντήθηκα μαζί του, ως συνήθως, «Behind The Eternal Tree» μαύρα μεσάνυχτα. Του πρότεινα να πάμε σ’ ένα σκοτεινό όμορφο «Pro Cabaret» που γνώριζα πολύ καλά.

Μόνος μου στο «House Of Breath».

Μόνος μου στο «House Of Breath».

Αρνήθηκε και επέμενε να τον πάω στο «House Of Breath» απευθείας. Του είπα ότι θα ήταν «Madman» αν περίμενε ότι θα το έκανα. Με απείλησε ότι θα τα ξεράσει όλα στην «Annabelle Lee». Χαμογέλασα… Αφού ήξερα πως ήταν «It’s Only A Song».

«Silver Memories» Κυπαρίσσι Λακωνίας, 1982.

«Silver Memories» Κυπαρίσσι Λακωνίας, 1982.

Οι «Silver Memories» δεν ήταν τόσο εύκολο να ανασυρθούν. Εξάλλου διέθετα «Maximum Protection» που απλωνόταν ως και αυτόν. Δεν μάσησα όταν μου υπενθύμισε ότι τουλάχιστον «10.000 Eyes»…μας παρακολουθούσαν σχετικά διακριτικά.

Τον απείλησα και είδα «Fear» να σχηματίζεται στο πρόσωπό του. Ένιωθα έντονα την «Dependence» που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα μας.

Ζητούσε συνεχώς «Something Good», μου το υπενθύμισαν πιο έντονα «Melancholy Bells» που χτυπούσαν μακριά. «Suddenly» όλα έγιναν πολύ καθαρά μέσα στο κεφάλι μου.

«Angel», 1986.

«Angel», 1986.

Εάν αυτή ήταν η «Exercise One» ήδη την είχα λύσει. Ήξερα ότι του φαινόμουν σαν «Monster» όταν του πρότεινα να πάει στην «Clever Sea» να πνιγεί. Αν νόμισε ότι ήμουν «Angel» θα έπρεπε να το ξεχάσει δια παντός. Δεν ήταν «Another Dead Day» σήμερα. Τότε αυτός τα έπαιξε όλα για όλα. Με φωνή σαν «Deep In the Grave» υπαινίχθηκε «Death By Stereo». Του είπα ότι θα τον δω «Down In Hell» και έτσι το σαρδόνιο χαμόγελο του «Fell Frozen». Θέλοντας να την κάνει «γυριστόπουλος» άρχισε κάτι «Sha La La» και τέτοια. Ήξερα όμως ότι ένιωθε «Simply Betrayed».

 «Fairy Tale».

«Fairy Tale».

Ο καιρός ήταν αλλόκοτος. Αν και δεν βρισκόμασταν στα μέσα «November» άρχισε ξαφνικά κάτι σαν «Silver Rain» να πέφτει. Αναγκαστικά τον αποχαιρέτησα αλλά, κάπως ανήσυχος, παρατήρησα το ύφος του που δεν ήταν «Surrender With A Smile» όπως περίμενα.

Τότε τα κατάλαβα όλα!

«Suddenly», 1981.

«Suddenly», 1981.

Με ξεγέλασε και του είπα το «Fairy Tale» ολόκληρο. Τι άλλο θα μπορούσα πλέον να γράψω; Εντελώς «Creeping» αισθάνθηκα κάτι σαν «Lacrimae Christi» να κυλά στο πρόσωπό μου. Απομακρύνθηκε σιγά–σιγά ώσπου χάθηκε στην καταχνιά, στο ημίφως εφιαλτικών υποκίτρινων λαμπτήρων φωτισμού δρόμων. Τελικά, ξαναϋπολογίζοντας τα τραγούδια, ένα μόνο μού είχε απομείνει να παίξω, αλλά το «Hand Of Glory» μου αρκούσε. Ήταν δυνατό χαρτί.

f8

Το Soundtrack αυτής της ιστορίας…

Clock DVA – Eternity in Paris.

Barry Adamson – The Man With The Golden Arm.

Από το στούντιο στην Τελέστου το 1984.

Από το στούντιο στην Τελέστου το 1984.