Έχουμε τους λόγους μας. Είναι αρκετοί, είναι σημαντικοί να στεκόμαστε διπλά τους ανθρώπους του μιντιακού συγκροτήματος “Πήγασος”. Οι περισσότεροι από εμάς δουλέψαμε μαζί τους. Οι περισσότεροι από εμάς στο κτήριο του Πήγασου κάναμε φίλους, ξενυχτίσαμε για να γράψουμε ρεπορτάζ, διαφωνήσαμε με κείμενα και συμφωνήσαμε για κάποια άλλα. Ο “Πήγασος” και η ικανοποίηση των στοιχειωδών αιτημάτων των εργαζομένων “τώρα” που το καράβι βρήκε βράχια, όχι – προφανώς – από επιλογές τους και οι καπετάνιοι του μοιάζουν να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, είναι και για μας το ζητούμενο. Όχι γιατί κάνουμε επιλογές στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην αδικία. Αλλά γιατί δεν θέλουμε να δούμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να αγωνιούν για το αύριο που αλλιώς το ονειρεύτηκαν….αλλά αλλιώς τους έρχεται. Παρακάτω υπάρχει το κείμενο της παρέμβασης τους γύρω από εκείνα που απαιτούν για την αξιοπρέπεια τους.

Συνάδελφοι,
όπως ήδη θα γνωρίζετε συναντηθήκαμε νωρίτερα με τον εκδότη κ. Φώτη Μπόμπολα σε συνέχεια επιστολής που του είχαμε απευθύνει με στόχο να ενημερωθούμε για τις προθέσεις του σε ο,τι αφορά στα δεδουλευμένα μας, τις αποζημιώσεις και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Δυστυχώς και από τη συνάντηση αυτή δεν προέκυψαν για ακόμα μία φορά θετικές ειδήσεις.
Ο κ. Μπόμπολας από την αρχή της συζήτησης όχι μόνο δεν παρείχε καμία δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων μας παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις, αλλά αδυνατεί να στηρίξει οικονομικά ακόμα και το κόστος της επανέκδοσης των εφημερίδων στο υποθετικό σενάριο λήξης της απεργίας εφόσον θα υπήρχε αντίστοιχη απόφαση γενικής συνέλευσης, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την επανακυκλοφορία τους. Κι αυτό παρόλο που του επισημάνθηκε ότι αυτό απομακρύνει το ενδεχόμενο της ειδικής διαχείρισης οδηγώντας την εταιρία πιο κοντά στην άμεση πτώχευση.
Τούτων δοθέντων θα ενημερώσουμε το υπουργείο Εργασίας και τα Σωματεία για πιθανή αναβολή της αυριανής τριμερούς δεδομένου ότι ο ίδιος – όπως μας είπε – δεν πρόκειται να παραστεί τόσο εξαιτίας προγραμματισμένου εκ των προτέρων ραντεβού του όσο και επειδή δεν υπάρχει κάτι νεώτερο απ΄όσα έχουν ήδη ειπωθεί.
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στις 16.00 σε αίθουσα που θα μας παραχωρήσει το ΕΒΕΑ καθώς στην ΕΣΗΕΑ θα διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΘΝΟΣ)
ΛΑΛΕΛΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ (GOAL NEWS)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (Διοικητικοί)