Το ντοκιμαντέρ της Σελένα Γκόμεζ “Living Undocumented” ακολουθεί οκτώ οικογένειες που προσπαθούν να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο. Τα τελευταία χρόνια η λέξη “μετανάστης” έχει εμπνεύσει τον φόβο και την περιφρόνηση, καθιστώντας τους μετανάστες στην Αμερική εύκολο στόχο για διακρίσεις και βία.

Το Living Undocumented που θα προβληθεί στο Netflix θέλει να δώσει φωνή σε εκατομμύρια μη καταγεγραμμένους μετανάστες στις ΗΠΑ που προσπαθούν να ζήσουν το, ακόμα ενεργό, αμερικανικό όνειρο. Μέσα από οκτώ οικογένειες, το ντοκιμαντέρ περιγράφει την καθημερινή τους ζωή και τις εμπειρίες τους όχι μόνο για να δείξει πώς καταφέρνουν να ισορροπούν ανάμεσα στη “σκιά” του νόμου και την ανάγκη τους για “κανονική ζωή” σε οργανωμένες κοινωνίες. Το ντοκιμαντέρ φωτίζει επίσης τον συνεχή φόβο που οι οικογένειες αυτές αναγκάζονται να υποστούν στην ιδέα της ξαφνικής απέλασης στο πλαίσιο της πολιτικής “μηδενικής ανοχής” που επιβάλλεται από την κυβέρνηση Trump.

•Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Σελένα Γκόμεζ, δημοσίευσε στο Instagram το παρακάτω: “Το θέμα της μετανάστευσης είναι πιο σύνθετο από μια διοίκηση, έναν νόμο ή την ιστορία που ακούτε στις ειδήσεις. Αυτοί είναι πραγματικοί άνθρωποι στην κοινότητά σας, οι γείτονές σας, οι φίλοι σας – είναι όλοι μέρος της χώρας που ονομάζουμε σπίτι. “Αυτό είναι το ντοκιμαντέρ, που καταδικάζει τους μύθους γύρω από τη μετανάστευση και δείχνει τους ανθρώπους πίσω από την ετικέτα.

Οι ιστορίες, όπως και η ίδια η ζωή, πηγαίνουν από εφιαλτικές καταστάσεις γεμάτες φόβο σε σενάρια ελπίδας. Η γενναιότητα των οικογενειών που συμφώνησαν να κινηματογραφηθούν και να εκθέσουν τον εαυτό τους είναι μια αναπαράσταση της ανθεκτικότητας έναντι του σκληρού συστήματος μετανάστευσης. Κατά ένα τρόπο παρουσιάζουν μια πλευρά της ανθρωπιστικής κρίσης που δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι ΗΠΑ, αλλά ολόκληρος ο κόσμος.

•Το ντοκιμαντέρ των έξι επεισοδίων θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 2 Οκτωβρίου.