Το σκάνδαλο  Χάρβεϊ Γουάινσταϊν γύρω από την αποτρόπαιη, βίαιη συμπεριφορά του στο Χόλιγουντ ξύπνησε το ένστικτο της λαϊκής επικοινωνίας. Ο τύπος τροφοδοτεί το κοινό, σε καθημερινή βάση, με δημοσιεύματα γύρω από τις “επιδόσεις” του στη  σεξουαλική κακοποίηση, τη χειραγώγηση, τον εκφοβισμό.

Το Λος Άντζελες χτες ξύπνησε βλέποντας πόστερ, άγνωστου καλλιτέχνη, να δείχνουν την ηθοποιό Μέριλ Στριπ παρέα με τον  Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Στην περιοχή των ματιών της υπάρχει μια κόκκινη ένδειξη που γράφει #sheknew.

H 68χρονη Στριπ έχει παραδεχτεί πως έκανε παρέα με τον Γουάινσταϊν αλλά πως δεν γνώριζε κάτι για τη συμπεριφορά του. Ποιος την πιστεύει;

Πρόσφατα η ηθοποιός Rose McGowan, δημόσια, δήλωσε θύμα βιασμού του Γουάινσταϊν. Δήλωσε επίσης πως ήταν αδύνατο άνθρωποι του περιβάλλοντός του να μην γνώριζαν τις πράξεις του. Η McGowan σε tweet της έγραψε πως η Στριπ είναι απλά μια υποκρίτρια. Η τελευταία είχε καλέσει τις γυναίκες που θα έδιναν το “παρών” στα βραβεία “Χρυσές Σφαίρες” να φορούσαν μαύρα ρούχα διαμαρτυρόμενες για τη σεξουαλική κακοποίηση στο Χόλιγουντ. Η McGowan σημείωσε πως η Στριπ αλλά και άλλες ηθοποιοί συνεργάστηκαν “αρμονικά” με το Γουρουνί Τέρας (σ.σ. βλέπε Χάρβεϊ Γουάινσταϊν).

Η Μέριλ Στριπ δεν έχει κάνει ακόμα σχόλιο για τα πόστερ που κυκλοφορούν σε δημόσια σημεία του Λος Άντζελες.