Οι απολύσεις, οι κινητοποιήσεις, οι απεργιακές δράσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και την ιστοσελίδα stokokkino.gr θυμίζουν τόσο πολύ εκείνες που κάποτε έγιναν στον Ριζοσπάστη αλλά κυρίως μας δείχνουν τη λογική που ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα, αντιλαμβάνεται το εργασιακό τοπίο που καταγγέλλει. Ο ραδιοφωνικός του σταθμός εννοείται πως παίζει στο τοπίο της ελεύθερης αγοράς και με αυτές πρέπει να συμμορφώνεται. Μόνο που στο συγκεκριμένο κάδρο ο τρόπος αντιμετώπισης των εργαζομένων δεν μπαίνει στο σινιέ διάλογο που το κυβερνών κόμμα δείχνει να επιδιώκει σε όλα τα μέτωπα πλην των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο” και εκείνων του stokokkino.gr.

Οι μειώσεις στους μισθούς είναι ένα στοιχείο. Ένα ακόμα είναι ο καθυστερημένος ρυθμός της καταβολής τους. Ο Σύριζα έγινε εξουσία. Και επιμένει να λέει πως στόχος του είναι να βάλει το ανθρώπινο τατς  στις κατακερματισμένες, από τους προηγούμενους, εργασιακές σχέσεις.  Αλλά αυτό είναι μόνο μια επικοινωνιακή πιρουέτα παρά σοβαρή προσπάθεια.

Μεγεθύνοντας την παραπάνω λογική εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό αλλά και απλοί φόλοουέρς του είναι σαν να παρακολουθούν σε ζωντανή σύνδεση τη συστημική μετάλλαξη του κόμματος που κάποτε την καταδίκαζε. Όχι πως πέφτουμε από τα σύννεφα για το παραπάνω αλλά να… είναι πως τα στελέχη της Κουμουνδούρου συνεχίζουν να επικοινωνούν κάτι που τελικά δεν είναι εδώ και καιρό.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ γράφει: Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 12 μ. σήμερα Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 έως τις 12 μ. του Σαββάτου, 10 Φεβρουαρίου για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφωνίας, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr».

Η απεργία πραγματοποιείται έπειτα από τις τέσσερις νέες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία του σταθμού και οι οποίες προστίθενται στις ήδη υφιστάμενες απολύσεις εργαζομένων, που δεν συναίνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονταν δεδουλευμένες αποδοχές πλέον των δύο μηνών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν την ανάκληση όλων των απολύσεων, την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σταθμό και την καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών στους συναδέλφους.