Δεν είναι ντελιριακής απόχρωσης κακία. Είναι το συνταγολόγιο του μίσους. Ο Θέμος Αναστασιάδης, σίγα το νέο, είναι ο σινιέ Στέφανος Χίος. Ο πρωτομάστορας της φοβολαγνείας σε χτεσινό του άρθρο σόλαρε, τελικά, υπέρ του δικαιώματος των Ελλήνων να ζουν υπό τον τρόμο του φόβου γενικώς.
 Και απόσπασμα από καταθλιπτικό μανιφέστο της εβδομάδας του Θέμου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα έχουν ως εξής:

“Καραβάνια αλλοδαπών περνάνε από τον Έβρο, ανενόχλητα, χαιρετώντας τις κάμερες, με κοινό και κράτος απλώς να τους κοιτάνε να οδεύουν προς όποιο μέρος της Ελλάδας θέλουν. Προσοχή! Συζητάμε για την πιο καλά φυλασσόμενη, υποτίθεται, και ευαίσθητη περιοχή!!! Αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι πιο δύσκολο για τους τουρίστες να πάνε στην Ακρόπολη, αφού εκεί τριγυρνάνε αλβανοπακιστανικές συμμορίες που τους ληστεύουν, παρά να περνάνε οι λαθραίοι τον ΕΒΡΟ!!! Έχετε ξαναδεί ποτέ πουθενά χώρα στην οποία να μπαίνει όποιος θέλει όποτε γουστάρει;

Αλήθεια, πού είναι η πολιτική του push-back; Πώς και δεν υπάρχουν σύρματα παντού κατά μήκος όλου του ποταμού εκτός από το τείχος; Θέλουν να γίνουν παντού «Μόριες» σαν τα χάλια της Μυτιλήνης, όπου ο Τσίπρας κορόιδεψε τον καλοκάγαθο πληθυσμό της ότι θα πάρει και Νόμπελ Ειρήνης, ενώ αξιωματούχοι της Ε.Ε. το χαρακτήρισαν «Άουσβιτς των ημερών μας» παρότι το αφήνουν να εξελίσσεται; Πιο σωστό θα ήταν να μιλήσουμε για τη νέα «Μακρόνησο της Αριστεράς», αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πια τη Μυτιλήνη τόπο «εξορίας» για τους ίδιους τους κατοίκους της. Δεν έχασαν απλώς τον τουρισμό, από τον οποίο ωφελούνται όλα τα άλλα νησιά, δεν είναι ότι απειλείται η ασφάλεια και η υγεία τους από Νιγηριανούς νταγλαράδες ψευτοπρόσφυγες, αλλά λοιδορούνται και από πάνω ως φασιστοειδή όσοι τολμούν να μιλήσουν!!! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ πρέπει να είναι το υπ’ αριθμόν ένα θέμα που να μας απασχολεί. Η Μόρια πρέπει να ξαναγυρίσει στα 3.000 άτομα, όσα αντέχει δηλαδή, και όλοι οι άλλοι πίσω στην Ασία τους. Προχθές υπήρξε κρούσμα με ένα νεαρό θύμα μεταξύ τους.” 

Χέι και ουάου Θέμο
Αν οι Αλβανοπακιστανικές συμμορίες ήταν ελληνικές συμμορίες το πράγμα θα πήγαινε αλλιώς; Το αδίκημα παραμένει αδίκημα ανεξαρτήτως καταγωγής των ληστών. Άσε για το όποτε τους γουστάρει… του μπες βγες των λαθραίων. Μια οικογένεια από τη Συρία έρχεται στην Ελλάδα επειδή έτσι της γουστάρει ή γιατί στην πατρίδα της γίνεται πόλεμος;

Και χέι Θέμο, όταν μιλάς για τους Νιγηριανούς νταγκλαράδες ψευτοπρόσφυγες εξαιρείς την οικογένεια Αντετοκούμπο;