Ο Κάρι Γκραντ δεν διαπραγματευόταν, ούτε στο ελάχιστο, τη φήμη του. Τον έχεις δει ποτέ να παίζει ρόλο κακού; Δεν τον έχεις, γιατί ποτέ δεν το έκανε.
Ο ηθοποιός, που στη διάρκεια της καριέρας του συναντήθηκε με τους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής του, γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1904 και έφυγε από τη ζωή στις 29 Νοεμβρίου 1986. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1960 ο Γκραντ υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.
1.Ο Κάρι Γκραντ γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας. Η μητέρα του μπήκε σε ψυχιατρείο όταν ήταν 9 ετών. Τον έδιωξαν από το σχολείο σε ηλικία 14 ετών. Γιατί; Είχε μπει κρυφά στις γυναικείες τουαλέτες. Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα λένε οι Άγγλοι.
2.Το πραγματικό όνομα του Κάρι Γκραντ είναι Άρτσιμπαλντ Αλεξάντερ Λιτς. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό με όνομα σαν αυτό δεν γίνεσαι λαϊκό είδωλο στο σινεμά.
3.Ο Κάρι Γκραντ πήρε την αμερικανική υπηκοότητα το 1942, 22 χρόνια δηλαδή μετά την άφιξή του στις ΗΠΑ.
4.Ο ηθοποιός με το χαρακτηριστικό πιγούνι πάντα είχε ένα κομμάτι σπάγκου στην τσέπη του. Ήταν μια αγαπημένη συνήθεια που του θύμιζε τη φτωχική του καταγωγή.
5.Ο Κάρι Γκραντ δεν πετούσε τίποτα. Έκοβε και κρατούσε τα κουμπιά από τα φθαρμένα ρούχα. Χρησιμοποιούσε παλιά πουκάμισα για να καθαρίσει το σπίτι του.
6.Ο ηθοποιός έχασε τα αρχεία της παιδικής του ηλικίας. Καταστράφηκαν όταν το Μπρίστολ βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό ήταν ένα γεγονός που τον σημάδεψε. Εγκατέστησε ένα θησαυροφυλάκιο σε στυλ τράπεζας στο σπίτι του. Εκεί φυλούσε όλα τα αναμνηστικά της κόρης του. Ακόμα και εκείνες τις σημειώσεις που εκείνη πέταγε στον κάλαθο των αχρήστων.
7.Ο Κάρι Γκραντ επισκεπτόταν τακτικά τη μητέρα του, στα τελευταία χρόνια της ζωής της, στο νοσοκομείο Chesterfield στο Κλίφτον. Εκεί περνούσε τα απογεύματα της Κυριακής, παρακολουθούσε τις ταινίες του μαζί με τη μητέρα του, τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου.
8.Ο Κάρι Γκραντ δεν έπαιξε ποτέ ρόλο κακού. Το πιο κοντά σε κακό (από εκείνον) το είδαμε στην ταινία του Χίτσκοκ «Υποψία» το 1941. Υποδύεται έναν χαρακτήρα που υποτίθεται ότι δηλητηριάζει τη γυναίκα του.
9.Στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Υπερηφάνεια και πάθος” (1957) ο Κάρι Γκραντ ερωτεύθηκε τη Σοφία Λόρεν. Εκείνη ήταν τριάντα χρόνια νεότερη του. Την ίδια περίοδο ήταν ίσως και η πιο γοητευτική γυναίκα που κυκλοφορούσε στα κινηματογραφικά στούντιο.
10.Ο Κάρι Γκραντ δεν κέρδισε ποτέ Όσκαρ αν και προτάθηκε δύο φορές για το βραβείο. Τελικά, του απονεμήθηκε τιμητικό αγαλματίδιο για την προσφορά του στον κινηματογράφο στα Όσκαρ το 1970.
11.Ο Κάρι Γκραντ παντρεύτηκε 5 φορές και απέκτησε μια κόρη, την Τζέφρι Γκραντ, η οποία ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της παρά το γεγονός ότι ο εκείνος δεν ήθελε να εργαστεί στον κινηματογράφο.
12.Η τελευταία ταινία που γύρισε ο Γκραντ ήταν το 1966 σε 62 ετών. Ήταν αρκετά νέος για να σταματήσει την υποκριτική.