Ο φωτογράφος Γουίλιαμ Γέγκμαν – σήμερα 74ων ετών –  είναι ένας αναγνωρισμένος καλλιτέχνης. Σημαντικά μουσεία και γκαλερί έχουν φιλοξενήσει τη δουλειά του. Μούσες του έργου του είναι τα σκυλιά ράτσας Βαϊμαράνερ. Μέσα από το φωτογραφικό του φακό, μέσα από γλυπτές εργασίες του έχει ηρωοποιήσει την πλαστικότητα των κινήσεων, το εντελώς συγκεκριμένο βλέμμα των αγαπημένων του μοντέλων.

Το 1979, ο Γουίλιαμ Γέγκμαν προσκλήθηκε από την Polaroid Corporation να συνεργαστεί με ένα νέο της μοντέλο, την Polaroid 20 x 24. Εμπνευσμένος από τις δυνατότητες εκείνη της κάμερας, ο Wegman έκανε μερικές από τις πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες του. Κεντρικό τους θέμα ήταν πόζες του σκύλου του Man Ray.

 

Ο Γέγκμαν συνέχισε να εργάζεται εκτενώς με τη φωτογραφική μηχανή Polaroid 20 x 24 μέχρι το 2007, όταν η Polaroid σταμάτησε να παράγει φωτογραφικές μηχανές. Στα πάνω από τριάντα χρόνια συνεργασίας του με αυτήν την κάμερα, ο Γέγκμαν διερεύνησε ένα πλούσιο και ευρύ φάσμα θεμάτων από την αφαίρεση και τον ανθρωπομορφισμό στον σουρεαλισμό, τον κυβισμό και τη θεωρία των χρωμάτων. Κάθε νέο σκυλί προτείνει νέες ιδέες και νέους τρόπους εργασίας. Η Fay Ray ακολούθησε τον Man Ray το 1987 και τα σκυλιά που γέννησε παρείχαν στον αναγνωρισμένο παγκοσμίως καλλιτέχνη ένα συνεχόμενο, διαρκώς ανανεώσιμο, cast μοντέλων.

Ο Γέγκμαν είναι συγγραφέας βιβλίων για παιδιά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει εκείνο με τίτλο Puppies που έγινε μπεστ σέλερ. Το τελευτυαίο του παιδικό βιβλίο έχει τον τίτλο Flo & Wendell.

 

πηγή εικόνων: https://williamwegman.com/works/